Amiből nem lehet eleget készíteni: főtt spárga, fűszeres házi majonézzel

Ha nem akarunk a hollandival időt tölteni, a spárgát akkor is fel tudjuk öltöztetni, akár egy finom, fűszeres házi majonézzel.

null

A házi majonéz ugyanúgy tojásalapú mártás, mint a hollandi, azonban nem igényel hőkezelést. S, hogy miért bajlódjunk vele, amikor majonézt a legutolsó kisboltban is árulnak? Nos azért, mert az íze összehasonlíthatatlanul finomabb! A majonézt össze tudjuk dobni pikk-pakk, és főzni egyáltalán nem kell.

Ha a spárga megfőtt, vegyük ki a vízből és csöpögtessük le, tálaljuk még melegen, a fűszeres majonézzel
Fotó: PEXELS

Amire azonban fontos ügyelnünk, hogy nyers tojás van benne, így igyekezzünk a készítés napján, de legkésőbb másnap elfogyasztani. Mindig friss tojással dolgozzunk! Bár az olívaolaj egyébként majdnem mindenhez megy, a majonézben túl karakteres, kesernyés lehet az íze, így érdemesebb semleges ízű olajat választani az ételhez, amihez legfeljebb minimális olíva olajat adagoljunk, az íz kedvéért.

Hozzávalók (4 fő részére)

• 1 csomag fehér spárga, (kb. 500g)

• 1 tk citromlé

• 1 tk só

• 1 tk cukor

• A fűszeres majonézhez

• 1 db tojássárgája

• 2 tk dijoni mustár

• 6 ek olaj (ebből maximum 2 legyen olíva!)

• 2 ek citromlé

• 1 tk provanszi fűszerkeverék

• só, bors, ízlés szerint

A Mindmegette receptje ITT tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.