A királyi család egykori séfjei, Darren McGrady elárulta, hogy a 95 éves Erzsébet királynőnek is vannak kedvenc fogásai, amiket gyakran szolgáltak fel neki, mikor a palotában dolgozott. Mutatjuk, melyek ezek!
A királyi család egykori séfjei, Darren McGrady elárulta, hogy a 95 éves Erzsébet királynőnek is vannak kedvenc fogásai, amiket gyakran szolgáltak fel neki, mikor a palotában dolgozott. Mutatjuk, melyek ezek!
Talán nem olyan meglepő, hogy a királynőnek minden napja egy nagy csésze Earl Grey teával indul, amit tejjel és cukor nélkül fogyaszt. Mellé pedig általában omlós kekszet eszik. Ez azonban csak a királynő előreggelije. A fő reggelire a királyi séfek gabonapelyhet, joghurtot, pirítós kenyeret és lekvárt szolgálnak fel neki – meséli Darren.
Erzsébet gyakran fogyaszt ebédre halat és zöldségeket. A doveri nyelvhal spenótágyon például az egyik nagy kedvence. A keményítőtartalmú ételeket – például a tésztát és a burgonyát – viszont próbálja kerülni, ha egyedül eszik.
Erzsébet nagyon szereti a Balmoralban termett epret és a windsori kastélyban termesztett őszibarackot. A legnagyobb kedvence azonban a csokoládé, a délutáni teájához éppen ezért általában csokis pitét vagy csokitortát szolgálnak fel.
A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Miket főz leggyakrabban Katalin hercegné és Vilmos herceg?
Talán azt gondolnánk, Katalin hercegné és Vilmos herceg csak leadják a rendelést a királyi séfnél, és már érkezik is nekik az áhított étel. Azonban a royal-páros sokszor inkább saját kezűleg készíti el a család kedvenc fogásait. A mindmegette.hu összegyűjtötte, milyen finomságok készülnek leggyakrabban a konyhájukban.
Mindenki kedvence: pizza
Katalin hercegné a londoni St Luke Közösségi Központban tett látogatása során elárulta, hogy a gyerekei nagyon szeretik a saját pizzájukat elkészíteni. „Imádok pizzatésztát készíteni Györggyel és Saroltával, nagyon élvezik, hogy összepiszkolhatják közben a kezüket.”
Vilmos herceg specialitása, a steak
Vilmos 2017-ben kotyogta ki, hogy bár szeret főzni, nem gondolja magát túl jó szakácsnak. A specialitása a steak, de nagy kihívás számára, hogy eltalálja a megfelelő sütési időt. „Nagyon izgulok az elkészítése közben – utálom, ha túl van sütve a steak. Közepesen átsütve, véresen szeretem, szóval majdnem nyersen.”
Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.