Íme a japánok rántott húsa, a tonkatsu titka + videó

Így készítheti el ezt a különleges japán rántott húst petrezselymes újburgonyával!

null

Ha a legtökéletesebb végeredményt szeretnéd elérni tonkatsu készítésével, mindössze csak egy-két szabályt kell betartania – olvasható a mindmegette.hu cikkében. Már mutatjuk is, melyek ezek.

A Tonkatsu-nak, vagyis a japánok rántott húsának elkészítésénél arra figyelj, hogy a húst 1-2 ujjnyi vastag szeletekre vágd, aztán tegyél olajat a tojásba panírozáshoz, végül pedig nagy szemű zsemlemorzsát, szaknyelven panko morzsát használj. Az újburgonya ilyenkor még annyira zsenge, hogy pucolni sem kell maximum kaparni, mert papírvékony a héja.

Hozzávalók

2 szelet sertéstarja, só, bors, 3 ek liszt, 1 db tojás, 1 tk olaj, 15 dkg panko morzsa, étolaj a sütéshez.

A mártáshoz: 2 ek ketchup, 1,5 ek worcestershire szósz, 3 tk osztrigaszósz, 2 tk cukor

Az újburgonyához: 30 dkg újburgonya, petrezselyem, 2 ek vaj, só

Elkészítés:

  • A burgonyát megmossuk, megkapargatjuk, kettévágjuk és feltesszük főzni sós vízben.
  • A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük.
  • A húst sózzuk, borsozzuk, a tojást az olajjal elkeverjük és liszt-tojás-morzsába panírozzuk, majd 175'C-os olajban megsütjük.
  • A petrezselymet összevágjuk és vajon körülbelül egy percig pirítjuk, ameddig zöld színű nem lesz a vaj, majd összerázzuk a leszűrt, félbevágott burgonyával.
  • Nézze meg a videót is!

    Korábbi cikkünkkel a grillezés szerelmeseinek kedveskedtünk. A street food őrületnek hála a grillszezon egyik meghatározó elemévé vált ez a finomság. Így készíthet tökéletesen szaftos hamburgert otthon is.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.