Sütit reggelire? Ha zabpelyhes, miért ne!

Ez a sütemény reggelire is bátran adható csemetéinknek, hiszen a zabpehelynek köszönhetően kiváló rostforrás.

null

A desszert nem csak a kicsik kedvence, mi is szívesen elcsábulunk egy-egy finom falat után. Ha az agyoncukrozott, nagyon vajas, túl édes sütik helyett inkább a könnyebb, gyümölcsösebb verziót választjuk, és gyermekeinket is ezekkel kínáljuk, azzal a szervezetünket és a vércukorháztartásunkat sem terheljük meg annyira.

Készítsétek el együtt!

Amikor lehet, igyekszem a konyhai sürgés-forgásba bevonni ötéves kislányomat. Ennek a süteménynek az elkészítése igazi anya-lánya program lehet, több ponton is bevonhatjuk a kicsiket. A túró áttörésétől kezdve, a hozzávalók adagolásán át, egészen a formába öntésig merjük engedni, hogy kivegyék részüket a „munkában” – írja Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek című életmód-receptes könyv és a szerzője.

A zabpehelyből készült sütemény egészséges fogása lehet a napindító reggelinek
Fotó: Pexels

Zabpehely, a csodagabona

A zabpehely a reggeli kásaként az angolszász kultúrából érkezett hozzánk, és népszerűsége töretlen. Sokoldalú felhasználásának csak a kreativitásunk szab határt, süteményekbe is bátran használjuk, de gofrit és palacsintát is készíthetünk belőle, továbbá reggelizőpelyhek és müzliszeletek fő alapanyaga is lehet.

„A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket” – írja Babiczky-Pfliegel Dóra, az Ép testben 2 lélek című életmód-receptes könyv és a Boldogrepa.blog. hu szerzője.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.