A tökéletes káposztasaláta titka Széll Tamástól

A káposztasaláta a legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta, kiváló alternatíva az uborkasalátára, az ecetes fejes salátára vagy bármilyen savanyúságra.

null

Bármilyen típusú káposztás receptet szeretnénk kipróbálni, akár párolt káposztát, akár savanyú káposztát, akár a magyaros káposztasalátát vagy az amerikai coleslaw-t, elsődleges a vékony csíkokra gyalult káposzta besózása – Széll Tamás séf elmagyarázta, miért fontos ez: enélkül az alapanyag, bármilyen más alkotóelemmel, például ecettel találkozik, összeesik, és a további felhasználáskor előjön a káposzta jellegzetes, kesernyés íze.

Sokak kedvenc körete, a coleslaw
Fotó: pixabay

Az európai Bocuse d'Or-győztes séf azt is elmondta, hogy legjobban a vékony levelű, laposabb fejű erdélyi, és az osztrák termesztésű, csúcsosabb formájú fiatal káposztát kedveli.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.