Ezt a mártogatóst elsősorban sült csirkeszárnyak mellé szokták adni. Komplex íze és hűvössége csodásan harmonizál a csirkeszárnyak ragacsosan édes aromáival.
Ezt a mártogatóst elsősorban sült csirkeszárnyak mellé szokták adni. Komplex íze és hűvössége csodásan harmonizál a csirkeszárnyak ragacsosan édes aromáival.
Egy jól elkészített kéksajtos mártogatós azonban, bár pofonegyszerű, de jóval sokoldalúbb, mint egy csirkeszárny kiegészítője! Mártogathatunk bele zöldséget, de csipszet, zöldségcsipszet vagy tortillát is. Illik egyéb grillhúsok mellé, de salátaöntetnek is kiváló.
Amikor készítjük, vegyünk figyelembe két dolgot. Egyrészt ezt a mártást még azok is kedvelni fogják, akik amúgy nincsenek oda a kéksajtért, így jóval többet készítsünk belőle, mint elsőre gondolnánk. Másrészt, ahhoz, hogy igazán komplex legyen az íze, jó sok sajtot kell majd tennünk bele, itt a „kicsit belereszelgetünk” íz szempontjából nem fog működni, így amikor vásárolunk, bátran nyúljunk a legintenzívebb ízű, legnagyobb kéksajt darabokért, a mártogatós mindenképp el fog fogyni pikk-pakk!
Kéksajtos mártogatós hozzávalói (4 adag)
20 dkg puha kéksajt
10 dkg tejföl
5 dkg görög joghurt
5 dkg majonéz
1 gerezd fokhagyma
A mártogatáshoz
2-3 db sárgarápa
2-3 db szárzeller
A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.