időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

A túl sok avokádó fogyasztása nem tesz jót a testünknek

Forrás: Mindmegette
2021.07.27. 09:36
borítókép

Az avokádó igazi szuperélelmiszer, rengeteg antioxidánst, ásványi anyagot és vitamint is tartalmaz.

Az avokádó igazi szuperélelmiszer, nemcsak nagyon finom, de rengeteg antioxidánst, ásványi anyagot és vitamint is tartalmaz. Ha viszont túl sokat fogyasztunk belőle, furcsa mellékhatásokat okozhat – írja a Mindmegette.hu.

Migrént okozhat

Az avokádóban található tirozin nevű aminosav tiraminra bomlik a szervezetünkben. A magas szintű tiramin pedig a tanulmányok szerint fejfájást és magas vérnyomást is okozhat. Ha tehát hasogat a feje, csak óvatosan az avokádóval!

Allergiás reakciót okozhat

A dietetikusok és az orvosok szerint egyeseknél enyhe allergiás reakció léphet fel, ha túl sok avokádót fogyasztanak – például viszkető érzést tapasztalhatnak az ajkukon, a szájukban és a torkukban.

Az avokádó igazi szuperélelmiszer
Fotó: Pixabay

Csökkentheti bizonyos gyógyszerek hatását

Az avokádó K-vitamint, vagyis véralvadási tápanyagot tartalmaz, ami csökkentheti a vérhígító gyógyszerek hatását. Az élelmiszer-gyógyszer kölcsönhatás elkerülése érdekében így mindenképp érdemes egyeztetni a kezelőorvosával, mielőtt bármilyen jelentős változtatást vinne az étrendjébe, pláne, ha vérhígítót szed.

Hízáshoz vezethet

Egy közepes méretű (kb. 20 dkg-os) avokádó nagyjából 300 kalóriát tartalmaz. „Túl nagy mennyiségű avokádó elfogyasztása, vagyis napi egy darabnál több, többlet energiához vezethet” – mondja Lisa Moskovitz táplálkozási tanácsadó. Így ha minden nap fogyaszt avokádót, egy darabnál nem érdemes belőle többet enni, különben könnyen felszaladhatnak a plusz kilók.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ezektől a húsfajtáktól fiatalabbnak érezhetjük magunkat

Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója – de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat. A Mindmegette.hu összegyűjtött hát néhány húsfajtát, melyeket, ha rendszeresen fogyasztunk, frissebbnek és fiatalabbnak fogjuk érezni magunkat.

Tovább...