Hamisítatlan mákos kocka, ízletes citromos mázzal

Remek frissítő desszert a forró napokra, a recept pedig nem olyan bonyolult mint gondolná.

null

Elkészítés

  • Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kibélelünk sütőpapírral egy közepes méretű tepsit. Összekeverjük a darált mákot a meglangyosított tejjel, és félretesszük 15 percre.
  • Habosra keverjük a cukrot 18,5 dkg vajjal, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Kis adagokban hozzákeverjük az átszitált lisztet a sütőporral együtt, majd belecsorgatjuk a mákkal elvegyített tejet is. Végül beledolgozzuk a tésztába a citrom lereszelt héját.
  • A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, és 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e. Közben elkészítjük a mázat: simára keverjük a maradék vajat a porcukorral és a citrom kifacsart levével.
  • Hagyjuk kihűlni a süteményt, és kiborítjuk a tepsiből. Szeletekre vágjuk, majd meglocsoljuk a mázzal.
  • A kép illusztráció Fotó: Pexels

    A teljes cikket ITT érheti el.

    Kiemelt kép: Mindmegette

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.