Így tehet el lecsót télire – tartósítószer-mentesen!

Lassan vége a nyárnak, itt az ideje befőttes üvegekbe zárni a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

null

A Mindmegette.hu Befőzés tartósítószer-mentesen című sorozatának második részében a nyári szezon slágerételét, a zamatos paprikából és paradicsomból készülő lecsót – vagy hívjuk inkább lecsóalapnak – tesszük el télire!

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg paprika
  • 1/2 kg paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg zsír

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A paprikát felkockázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
  2. A paradicsom csumáját kivágjuk és alulról bevágjuk a bőrét, majd forrásban lévő vízbe tesszük fél percre, és lehűtjük, meghámozzuk, felkockázzuk.
  3. A befőttes üvegeket egy lábasba tesszük, és köréöntünk vizet, majd lassan forralni kezdjük.
  4. A zsír felén hagymát dinsztelünk, megsózzuk, majd paprikát dinsztelünk, ismét sózzuk és a paradicsommal is főzzük 6-8 percet, majd ismét megsózzuk.
  5. A lecsót lábosban lévő forró üvegekbe töltjük, majd a maradék zsírt megmelegítjük és a tetejére csorgatjuk.
  6. Ekkor egyesével kivesszük, rátesszük a celofánt és a kupakját jó szorosan és fejjel lefelé fordítva, pokróc alá téve hagyjuk kihűlni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.