Ínycsiklandóan szaftos csirkemáj zellerpürével

Egyszerűen nagyszerű, mindenképpen érdemes kipróbálnia a csirkemáj szerelmeseinek.

null

 

Elkészítés

 

  • A szaftos csirkemáj elkészítéséhez a vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra. A csirkemájat megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük.

 

  • Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csirkemájat, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd alaposan összekeverjük.

 

  • Ezután pároljuk pár percig, majd felöntjük a borral. Résnyire lefedjük a serpenyőt, és főzzük 10 percig, hogy a máj átsüljön, és a szaftja kissé besűrűsödjön.

 

  • Arra figyeljünk, nehogy túl sokáig süssük, mert a máj megkeményedik. Az elkészült májat tálalásig melegen tartjuk.

 

  • A zellerpüré elkészítéséhez a zellert megpucoljuk, majd kisebb kockákra felvágjuk. Ezután felöntjük annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje, majd puhára főzzük.

 

  • Amikor megfőtt, leszűrjük. A leszűrt zellerhez hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd simára, habosra keverjük. A szaftos csirkemájat a zellerpürével tálaljuk.

 

Csirkemáj zellerrel
Fotó: Mindmegette

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.