Elkészítés
- A szaftos csirkemáj elkészítéséhez a vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra. A csirkemájat megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük.
- Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csirkemájat, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd alaposan összekeverjük.
- Ezután pároljuk pár percig, majd felöntjük a borral. Résnyire lefedjük a serpenyőt, és főzzük 10 percig, hogy a máj átsüljön, és a szaftja kissé besűrűsödjön.
- Arra figyeljünk, nehogy túl sokáig süssük, mert a máj megkeményedik. Az elkészült májat tálalásig melegen tartjuk.
- A zellerpüré elkészítéséhez a zellert megpucoljuk, majd kisebb kockákra felvágjuk. Ezután felöntjük annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje, majd puhára főzzük.
- Amikor megfőtt, leszűrjük. A leszűrt zellerhez hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd simára, habosra keverjük. A szaftos csirkemájat a zellerpürével tálaljuk.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: Mindmegette