időjárás 5°C Andor , András 2022. november 30.
logo

SPENÓTOS-RICOTTÁS TÉSZTAKAGYLÓK

Forrás: Mindmegette
2021.08.24. 12:20
borítókép

Az egészet csak össze kell állítanunk, és körülbelül 25 perc alatt már készre is süthetjük.

Elkészítés:

  1. A spenótos-ricottás tésztakagylók elkészítéséhez először forrásban lévő sós vízben kifőzzük az óriás kagylótészát nem túl puhára, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezt követően szűrőkanállal kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük. Megfonnyasztjuk a konyhakész spenótot, majd egy szűrőbe tesszük és kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, aztán finomra vágjuk a fél csokor megmosott petrezselyemmel együtt.
  2. Összedolgozzuk a ricottát, a tojást, a parmezánt, a spenótot és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd a keveréket a tésztakagylókba töltjük, miközen a konzerv darabolt paradicsomot sűrűre forraljuk egy kevés sóval és őrölt rozmaringgal.
  3. A paradicsomot egy tűzálló tálba simítjuk, elrendezzük rajta a töltött tésztakagylókat a felszeletelt mozzarellával együtt. Végül az egészet egy 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.

A teljes cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels