Ez a recept biztosan jól jön ha ön időhiánnyal küzd, diétázik, vagy csak simán valami egyszerű, de nagyszerű ételre vágyik. Ha nekilát, mindössze háromnegyed órára lesz szüksége, hiszen azon túl, hogy alig kell hozzá valami, a munka felét a sütő végzi. Miután kihűlt a csirkés-korianderes töltött cukkini, rakja őket egy jól zárható dobozba, így másnap is jó lesz, vagy akár a munkába is magával viheti.
Csirkés-korianderes töltött cukkini.
Hozzávalók
2 db cukkini, 2 csokor friss koriander, 10 dkg kuszkusz, 200 ml forró víz, 3 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 20 dkg csirkemell, 1 db lime.
Elkészítés
A cukkiniket megmossuk, majd hosszában elfelezzük. Miután kikapartuk a magházat, egy tepsibe pakoljuk őket, és egy 200 fokra felmelegített sütőben 15-20 perc alatt elősütjük.
Amíg a cukkinik sülnek, addig a töltelékhez egy edényben elkeverjük a kuszkuszt némi sóval meghintve, majd lefedve 10-15 percet állni hagyjuk.
2 evőkanál olajon egy serpenyőben üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymákat, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután jöhet az apró kockára vágott csirkemell is, a lime reszelt héja, aztán a felének a leve.
Miután lepirítottuk az egészet, hozzáadjuk a kuszkuszt, egy kevés olajat, alaposan átforgatjuk, majd elzárjuk alatta a gázt és megszórjuk a finomra vágott korianderrel. A tölteléket szépen belekanalazzuk az elősütött cukkinikbe, aztán 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul.
Tálalásnál nyugodtan megszórhatjuk még egy kevés friss korianderrel.
Az eredeti cikk IDE, míg a recept IDE kattintva érhető el.
(A borítóképen, amely csak illusztráció, cukkini előkészítve. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)