NEM CSAK EGÉSZSÉGES, FINOM IS!
Ősszel csak úgy roskadoznak a boltok, standok polcai a színpompás cékláktól, sütőtököktől, különböző fajtájú szőlőktől, szilváktól, almáktól, körtéktől, sőt, beérik a som és a szeder is. Jelentős rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk nagyban hozzájárul az egészség megőrzéséhez és a bélflóra állapotának javításához.
SZÍNES ÉVSZAK
A „Szedd magad!” akciókat kihasználva kedvező áron juthatunk hozzá almához, körtéhez, szilához és szőlőhöz is. Ma már nagyon sok helyen megterem a füge, a gránátalma, a szeder, a som, az áfonya is. A zöldségek közül keresd a cukkinit, a főző- és sütőtököt, a padlizsánt, a kukoricát, a céklát, a pasztinákot, de folyamatosan terem a sóska és a spenót is.
Főzéskor te döntesz az étel energiatartalmáról: főleg a rejtett zsiradékokra érdemes figyelni, hiszen a zsiradékoknak – az állati és a növényi eredetűeknek egyaránt! – a legmagasabb az energiatartalma. Példaként gondolj csak bele: biztosan be kell-e rántani a tökfőzeléket, és 20% zsírtartalmú tejföllel szükséges-e tovább dúsítani, vagy úgy is tökéletes lesz, ha normál zsírtartalmú natúr joghurttal és egy kevés zabliszttel habarja be? A válasz: igen!
JÓTANÁCSOK
- A napi folyadékfogyasztás meghatározza a közérzetet, ezért minimum napi 1,5-2 liter vizet igyál meg, a többi folyadékot pedig zöldségekből, gyümölcsökből, tej- és tejtermékekből biztosítsd szervezeted számára.
- Érdemes beiktatnod az életedbe a rendszeres testmozgást: heti 3-4 alkalommal szánj rá legalább 40 percet, minimum közepes intenzitással.
A hét napos mintaétrend IDE kattintva érhető el.