Elkészítés:
- A köménymagot és a koriandert állandó keverés mellett, pár pillanat alatt megpirítjuk, majd egy mozsárban alaposan összetörjük. A csülköt bedörzsöljük a sóval, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni.
- Az összetört köménymaghoz és korianderhez hozzákeverjük az ételízesítőt, a majorannát, a füstölt pirospaprikát, majd alaposan bedörzsöljük vele az előzőleg már besózott csülköt. Ezután hagyjuk egy-két órát állni, majd ráöntjük a barna sört, és szintén hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják. (Ajánlatos előző nap bepácolni a csülköt, és éjszakára betenni a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a vastag húsréteget.)
- A tepsit kikenjük a zsírral majd belehelyezzük a bepácolt csülköt, aláöntjük a pácoláshoz használt sört, majd lefedjük alufóliával. Sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten 2,5-3 óra alatt puhára pároljuk. Amikor a hús puhára párolódott, levesszük a fóliát, leöntjük a felesleges párolólevet, alátesszük a zsírt, és vissza tesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük. Amikor a csülök szép pirosra sült, kivesszük a zsiradékból, és tálalásig melegen tartjuk.
- A krumplit meghámozzuk, vastagabb darabokra felszeleteljük, megszórjuk sóval, és alaposan össze forgatjuk. Ezután hagyjuk egy kicsit állni, majd beletesszük a csülök sütésénél visszamaradt zsírba, és összekeverjük. Visszatesszük a sütőbe és közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pirosra sütjük. Sütés közben egyszer óvatosan, hogy a krumpli ne nagyon törjön, átkeverjük.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Mindmegette