A rakott karfiol az ideális hóvégi fogás: kiadós, pénztárcabarát hozzávalókból áll, a legtöbben nagyon szeretik, és nagyjából elronthatatlan. A lényeg, hogy a karfiolt és a rizst ne főzzük túl, a darált húst jól fűszerezzük meg, és ne sajnáljuk a tejfölt, sem a tetejéről, sem pedig tálaláskor, így teljes lesz a siker – olvasható a tipp a mindmegette.hu cikkében.
A karfiol rendkívül magas C-vitamin tartalommal büszkélkedhet, ezért ősztől érdemes minél többet fogyasztani belőle. Emellett magas B-vitamin tartalma miatt jótékonyan hat az idegrendszerre, magas folsavtartalma miatt pedig nem csak a kismamáknak érdemes minél többet enniük belőle, hanem mindenkinek, akinek fontos az egészsége. Ha mindez nem lenne elég érv a karfiol mellett, akkor azt is mondhatjuk, hogy nagyon finom: kitűnően párosítható húsokhoz, sajtokhoz és más zöldségekhez is, ezért számtalan módon elkészíthető. Az örök kedvenc mégis a rakott karfiol, aminek most a klasszikus, darált húsos változatát készítettük el!
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg rizs
- só
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 50 dkg darált hús
- bors
- 1 db karfiol
- 5 dl tejföl
- 2 db tojás