Elkészítés:
- Külön edényben, sós vízben megfőzzük a rizst és a mexikói zöldségkeveréket. Ha elkészült, mindkettőt félretesszük.
- A cukkiniket hosszában félbevágjuk, kikapargatjuk a magos belsejüket és egy olajozott jénaiba tesszük őket. Megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk a belsejüket.
- A töltelékhez az apróra vágott lilahagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, és átpirítjuk azzal is. Hozzáadjuk a főtt rizst és a zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk és összepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is, és összefőzzük.
- Egy kanállal púposra töltjük a töltelékkel a cukkinihajókat. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
- Az első 30 percben fólia alatt pároljuk, utána még 25-30 percen át sütjük anélkül, hogy a sajt is jól rápiruljon. Ha elkészült, friss aprított petrezselymet szórunk rá. Készíthetünk hozzá tejfölös mártogatóst is.
Nézd meg videón, hogyan készül:
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: Mindmegette