Sonkás töltött cukkini, ami feldobja a szokásos hétvégi menüt

Készíthetünk hozzá tejfölös mártogatóst is, úgy lesz az igazi az ízélmény.

null

Elkészítés: 

  1. Külön edényben, sós vízben megfőzzük a rizst és a mexikói zöldségkeveréket. Ha elkészült,  mindkettőt félretesszük.
  2. A cukkiniket hosszában félbevágjuk, kikapargatjuk a magos belsejüket és egy olajozott jénaiba tesszük őket. Megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk a belsejüket.
  3. A töltelékhez az apróra vágott lilahagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, és átpirítjuk azzal is. Hozzáadjuk a főtt rizst és a zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk és összepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is, és összefőzzük.
  4. Egy kanállal púposra töltjük a töltelékkel a cukkinihajókat. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Az első 30 percben fólia alatt pároljuk, utána még 25-30 percen át sütjük anélkül, hogy a sajt is jól rápiruljon. Ha elkészült, friss aprított petrezselymet szórunk rá. Készíthetünk hozzá tejfölös mártogatóst is.

 

Nézd meg videón, hogyan készül:

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.