Szinte biztos, hogy rosszul tárolta ezeket az ételeket

Korán sem biztos, hogy ami nekünk kézenfekvő megoldás, az jó az ételeknek is. Ezek a leggyakoribb hibák a tárolás során!

null

Alma
Friss és ropogós marad, ha a konyhapult helyett a hűtőben tartjuk. Viszont figyeljük arra, hogy külön műanyagtasakba tegyük el, és véletlenül se a salátával közös rekeszbe! Az almából érése közben etilén gáz szabadul fel, ami miatt hamarabb megromlanak körülötte a zöldségek.

Szárított fűszerek és növények
A meleg, a fény és a pára is tönkreteheti ezeket a hozzávalókat, ezért meglehetősen rossz helyen vannak a hűtő vagy a tűzhely mellett. Megérdemelnek egy külön polcot vagy fiókot! Néhány kivétel: a szezámmag, a mák és az Urfa paprika a hűtőbe való.

Őrölt lenmag
Akármennyire kényelmesnek tűnik a reggeli gabonapehely közelében tartani, igazából lefagyasztva őrizhetjük meg leginkább az egészséges hatásait. Egy hónap után azonban is így csökken a minősége, ezért nem érdemes túl sokat raktározni belőle.

Fotó: Pixabay

Csípős szósz
Végre felszabadul egy kis hely a hűtőben: kedvenc szószaink remekül bírják a szobahőmérsékletet, akár 3 éven keresztül is!

Olajos magvak
A bennünk található olajnak köszönhetően csak két hétig lehetnek szobahőmérsékleten. Hűtőben azonban 9 hónapig, a fagyasztóban pedig 2 évig is tarthatjuk kedvenc rágcsálnivalóinkat!

Mogyoróvaj
A rengeteg adalékanyaggal és tartósítőszerrel készült változat maradhat szobahőmérsékleten, de az organikust tegyük be a hűtőbe.

Szezámolaj
Ahogy a szezámmag, a belőle készült olaj is a hűtőben van a legjobb helyen, normál hőmérsékleten hamar megavasodik.

Paradicsom
Az almával ellentétben a paradicsom jobb helyen van a konyhapulton, a hűtőben puha és kásás lesz.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.