Vékony tészta, sok töltelék: zserbó, ahogy Gáspár Bea készíti

Egy igazi klasszikus sütemény, egy recept, és a tökéletes végeredmény. Kell ennél több?

null

Gáspár Bea most egy igazi klasszikus süteményt, zserbót készített. A végeredmény a Mindmegette csapata szerint tökéletes lett, Bea receptjét követve pedig bárkinél garantált a siker. Próbálja ki ön is – olvasható a buzdítás a mindmegette.hu cikkében.

A zserbó egy igazi klasszikus, magyar eredetű sütemény. Omlós tésztalapjai közé baracklekvárt és darált diót töltünk, majd a tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval. Gáspár Bea most megmutatja, ő hogyan készíti!

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj vagy margarin
    A töltelékhez:
  • 70 dkg dió
  • 10 dkg vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 1 üveg lekvár (ha lehet, akkor sütésálló legyen)
    A tetejére:
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 3-4 ek napraforgó olaj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A cukros tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a fahéjat, a sót, a tojássárgákat, a vajat és a tejfölös élesztőt egy tálba tesszük, majd robotgéppel egynemű tésztát gyúrunk belőle. 1 órát kelesztjük.
  3. A töltelékhez a diót, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és narancshéjat, valamint a baracklekvárt jól elkeverjük.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot, majd megkenjük a diós-lekváros töltelék felével. Rátesszük a másik tésztalapot, villával megszurkáljuk, majd megkenjük a töltelék másik felével. Végül a harmadik tésztalapot is a süteményre helyezzük, és villával megszurkáljuk. 160 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
  5. A csokoládét gőz fölött az olajjal felolvasztjuk.
  6. A zserbót 1-2 óra hűtés után megkenjük az olvasztott csokoládéval. Ha kihűlt a csoki, szeleteljük.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.