Édes narancslekvár, mindössze három lépésből

A narancsot felvágjuk, magjait eltávolítjuk, majd a sóval és cukorral sűrűre főzzük.

null

Elkészítés:

  1. A narancs héját bekarcoljuk, majd váltott vízben háromszor leforrázzuk és lehűtjük.
  2. A narancsot felvágjuk, magjait eltávolítjuk, majd a sóval és cukorral sűrűre főzzük.
  3. Sütőben 150 fokra melegítjük a befőttes üveget és a forró lekvárt beletesszük, celofánt és kupakot teszünk rá, majd dunsztban hegyjuk kihűlni.
     

Nézze meg a lekvár elkészítését videón:

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Narancslekvár (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.