Őszies ízekkel kápráztat el ez a gesztenyés-kekszes szelet

A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, majd a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elsimítjuk.

null

Elkészítés: 

  1. A gesztenyés kekszes szelet alapjához a keverőtálba öntjük a darált kekszet, a vajat, a kakaóport, a porcukrot és a tejet. Összekeverjük, átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe/tálba simítjuk.
  2. A gesztenyés réteghez a puha vajat alaposan összekeverjük a villával szétnyomkodott gesztenyemasszával, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet, a rumaromát,  és alaposan összegyúrjuk. A legkönnyebb, ha kézzel dolgozunk.
  3. A gesztenyés masszát egyenletesen az alapra simítjuk.
  4. A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, majd a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elsimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük a sütit, és legalább 1-2 órát pihentetjük.

 

Nézze meg videón, hogyan készül:

Az eredeti receptet ITT érheti el. 

Borítókép: Gesztenyés szelet (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.