Tojásos-kolbászos fasírttekercs, az előételek koronázatlan királya

Füstölt kolbászból és házi fokhagymakrémből lesz igazán mennyei ez a recept.

null
Fotó: Mindmegette

Elkészítés:

  • Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A töltelékhez a kolbászt és a keményre főzött tojásokat apróra kockára vágjuk.
  • A darált húshoz hozzáadunk 2 db nyers tojást, a házi fokhagymakrémet és zsemlemorzsát. Megsózzuk, megborsozzuk, és jól összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk. 
  • Az egyiket sütőpapírral bélelt, olajjal kikent tepsibe téve kézzel téglalap alakúra formázzuk, és kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk, igazítva a tepsi hosszához.
  • Rászórjuk a tojás felét, majd a kolbász felét úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 3 cm. A tenyerünkkel kicsit belenyomjuk a tölteléket a húsba. 
  • A sütőpapír segítségével a szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük, majd kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjon benne levegő. Mivel a tekercs két végén nincs töltelék, a húst az ujjunkkal egy kicsit benyomkodjuk, és a kikent tepsibe fektetjük. 
  • A műveletet megismételjük a maradék masszával.
  • A rudak tetejét lekenjük egy egész, kissé felvert tojással, és lefedjük alufóliával. 
  • Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percig sütjük. 
  • Ezután a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk. Ezalatt néhány alkalommal meglocsolgatjuk a szafttal, hogy ne száradjon nagyon ki. Ha megsült, kiemeljük a tepsiből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető. 

    Az eredeti cikk ITT olvasható.

    Borítókép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.