Elkészítés:
- Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A töltelékhez a kolbászt és a keményre főzött tojásokat apróra kockára vágjuk.
- A darált húshoz hozzáadunk 2 db nyers tojást, a házi fokhagymakrémet és zsemlemorzsát. Megsózzuk, megborsozzuk, és jól összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk.
- Az egyiket sütőpapírral bélelt, olajjal kikent tepsibe téve kézzel téglalap alakúra formázzuk, és kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk, igazítva a tepsi hosszához.
- Rászórjuk a tojás felét, majd a kolbász felét úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 3 cm. A tenyerünkkel kicsit belenyomjuk a tölteléket a húsba.
- A sütőpapír segítségével a szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük, majd kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjon benne levegő. Mivel a tekercs két végén nincs töltelék, a húst az ujjunkkal egy kicsit benyomkodjuk, és a kikent tepsibe fektetjük.
- A műveletet megismételjük a maradék masszával.
- A rudak tetejét lekenjük egy egész, kissé felvert tojással, és lefedjük alufóliával.
- Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percig sütjük.
- Ezután a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk. Ezalatt néhány alkalommal meglocsolgatjuk a szafttal, hogy ne száradjon nagyon ki. Ha megsült, kiemeljük a tepsiből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Mindmegette