Elkészítés:
- A dióhabbal töltött rudacskák elkészítésének első lépése, hogy a lisztet és a hideg vajat egy gyúródeszkán összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, aztán egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ha ezzel elkészültünk, 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
- A tojások fehérjéből egy pár csepp citromlével habot verünk. A diót összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként a tojáshabhoz adjuk, és laza mozdulatokkal összekeverjük.
- A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és egy pizzavágó segítségével egyforma téglalapokra vágjuk.
- A téglalapok közepére egy vékony csíkban dióhabot húzunk, majd lazán (!) feltekerjük a tésztát.
- A dióhabbal töltött rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük.
Nézze meg videón, hogy készül:
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)