Dióhabbal töltött rudacskák, avagy a főispán

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és egy pizzavágó segítségével egyforma téglalapokra vágjuk. 

null

Elkészítés:

  1. A dióhabbal töltött rudacskák elkészítésének első lépése, hogy a lisztet és a hideg vajat egy gyúródeszkán összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, aztán egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ha ezzel elkészültünk, 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tojások fehérjéből egy pár csepp citromlével habot verünk. A diót összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként a tojáshabhoz adjuk, és laza mozdulatokkal összekeverjük.
  3. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és egy pizzavágó segítségével egyforma téglalapokra vágjuk. 
  4. A téglalapok közepére egy vékony csíkban dióhabot húzunk, majd lazán (!) feltekerjük a tésztát.
  5. A dióhabbal töltött rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük. 

 

Nézze meg videón, hogy készül:

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.