Elkészítés:
- A darált húsos rakott karfiolhoz a karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük (vigyázzunk, hogy a rózsák nagyjából egyben maradjanak, ne főjenek szét). A darált húst forró olajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
- Olajon megpirítjuk a rizst, megsózzuk, megborsozzuk, majd dupla adag vízzel felöntjük. Kis lángon kb. 15 percig főzzük, és hagyjuk, hogy a rizs teljesen magába szívja a vizet. Ezután lefedve félretesszük további 15 percre.
- A megfőtt karfiolt kisebb darabokra vágjuk, majd az adag felét egy tepsi aljába tesszük.
- Az elkészült rizst és a darált húst összekeverjük, majd a karfiolágyra fektetjük. A sort a maradék karfiollal zárjuk. Meglocsoljuk tejföllel a tetejét, majd nagyjából 15 percre 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ezután megszórjuk sajttal a tetejét, és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt meg nem pirul.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)