Elkészítés:
1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Egy kevés főzőlét félreteszünk, majd a tésztát leszűrjük.
2. A lila hagymát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, felkarikázzuk, és gyűrűkre bontjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasszuk rajta a hagymát.
3. Hozzáadjuk a konzervparadicsomot a levével együtt.
4. A virslit felkarikázzuk, a mártásba forgatjuk a megmosott, cikkekre vágott koktélparadicsommal együtt.
5. Megsózzuk, majd egy nagy csipet őrölt rozmaringgal ízesítjük.
6. Felöntjük a félretett főzőlével, forraljuk kb. 5 percig, majd a mártásba forgatjuk a leszűrt tésztát. Néhány rukkola levéllel tálaljuk.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Paradicsomos-virslis spagetti (Fotó: Mindmegette)