6 zseniális konyhai eszköz, amikkel egyszerűbb a főzés

Ahhoz, hogy a főzés gördülékenyen menjen, megfelelő konyhai felszerelésre van szükség.

null

Ahhoz, hogy a főzés gördülékenyen menjen és az eredmény tökéletes legyen, megfelelő konyhai felszerelésre van szükségünk. Összegyűjtöttünk néhány kiegészítőt, amivel garantált a siker – írja a mindmegette.hu.

 

CSODÁKRA KÉPES AZ APRÍTÓ

A főzés legmacerásabb része a hozzávalók feldarabolása. A konyhai aprítóval azonban pillanatok alatt felapríthatjuk a zöldségeket és a gyümölcsöket, sőt, elkerülhetjük a konyhai baleseteket is. Néhány modellel akár kockákra, hasábokra, gerezdekre vághatunk, de akár keverhetünk szószokat vagy különböző töltelékeket is készíthetünk.

 

FŰSZERMALOM – NEMCSAK A KONYHA DÍSZE

Ki ne szeretné a frissen őrölt fűszerek illatát? Össze sem lehet hasonlítani az előre ledarált és csomagolt változatokkal. Míg kézzel sokszor fárasztó felaprítani a fűszert, addig az elektromos fűszermalommal egyszerűbb a dolgunk. Könnyen beállíthatjuk a szemcseméretet, az átlátszó töltőedény alapján pedig ellenőrizhetjük a daráló telítettségét.

 

A MIKROHULLÁMÚ SOKOLDALÚSÁGA

Unalmas, hogy egyfolytában a tűzhely mellett kell ácsorogni, amíg elkészül a tészta? A mikrohullámú sütőbe helyezhető tésztafőző tállal gyors és egészséges vacsorát tudunk készíteni a családnak. Tegyük a tésztát az edénybe, öntsük fel enyhén sós, hideg vízzel és fedő nélkül melegítsük.

 

ÍGY LESZ PERGŐS

Ha sosem sikerül megfelelően megfőzni a rizst, próbáljuk ki a rizsfőző labdát, amivel gyorsan elkészíthetjük a köretet anélkül, hogy leégne. Ehhez szitát sem kell használnunk, hiszen a főzés előtt a rizst közvetlenül az edényben leöblíthetjük.

 

PÁROLJUNK ÉS SÜSSÜNK

Készítsünk el egyszerre tükörtojást és sült kolbászt, pároljuk meg hozzá a zöldségeket mindössze egy, többrekeszes serpenyőben, felhalmozódott mosatlanok nélkül. Az elkülönített részeinek köszönhetően attól sem kell félnünk, hogy az ízek összekeverednek.

 

BŰNTUDAT NÉLKÜL

Ki ne szeretné a friss, ropogós sült krumplit? Jó hír, hogy ha forró levegős fritőzben készítjük, többé már nem kell bő olajban sütnünk. Ezentúl egészségesen fogyaszthatjuk a ropogós rántott húst, sült húsokat, zöldségféléket is, ráadásul a lakásból is száműzhetjük az állandó olajszagot.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.