A hét legfinomabb csemegéje: Ropogósra sült hagymakarikák

A receptben megtalálható joghurtos-uborkás mártogatóssal együtt lesz igazán különleges.

null
Ropogósra sült hagymakarikák  (Fotó: Mindmegette)

Elkészítés: 

1. A hagymákat meghámozzuk, vastagabb karikákra vágjuk, és azokat gyűrűkre bontjuk.
2. A lisztet összekeverjük a sörrel, a sóval és a kukoricakeményítővel. Akkor jó, ha sűrűn folyós masszát kapunk. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés sört, ha pedig túl híg, egy kevés lisztet. Pihentessük a tésztát 30 percig.
3. A hagymakarikákat megforgatjuk a megmaradt lisztben, egy villa segítségével a tésztába mártogatjuk őket, majd lecsepegtetjük róluk a felesleget. Mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajban, végül  konyhai papírtörlőre szedjük.
4. A mártogatóshoz összekeverjük a joghurtot, a tejfölt, a citrom kifacsart levét, ízlés szerint sót, valamint borsot. Hozzáadjuk a megmosott, nagylyukú reszelőn lereszelt kígyóuborkát, az apróra kockázott csemegeuborkát és a megtisztított, lereszelt fokhagymát. Alaposan összekeverjük az egészet, majd tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ezzel kínáljuk a hagymakarikákat.

Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Ropogósra sült hagymakarikák  (Fotó: Mindmegette)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.