Csirkepörkölt nokedlivel és sűrű krémes szafttal!

Gáspár Bea konyhája – A tökéletes csirkepaprikás két fő ismérve az omlós hús és a sűrű szaft.

null

A tökéletes csirkepaprikás két fő ismérve az omlós, szaftos hús, ami csak úgy leomlik a csontról, és a sűrű, már-már krémes szaft, amit a világon a legjobb tunkolni. Hogy ez az együttállás Gáspár Bea szerint hogyan valósítható meg, az kiderül a Bea konyhája következő részéből, miközben a tökéletes nokedliről is esik néhány szó – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

A csirkepörkölt, mint az egyik legnagyobb magyar klasszikus, nem mindenhol készül egyformán: van, aki bőrösen, sőt mindenféle aprólékkal együttfőzve készíti, van aki szigorúan csak hagyma-pirospaprika-só hármasát alkalmazza, van, aki bőséggel fűszerez mással is. Gáspár Bea is megmutatja, az ő pörköltje hogyan lesz extrapiros, a szaft extrakrémes, az íz pedig fenséges!

 

HOZZÁVALÓK:

 

A csirkepaprikáshoz:

  • 1/2 kg csirkecomb
  • 1/2 kg csontos csirkemell
  • 2 db paradicsom
  • 2 db kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerzöld
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • bors
  • 4 tk pirospaprika
  • tejföl

 

A nokedlihez:

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl víz
  • 1 tk só
  • 1-2 ek olaj

 

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a megtiszított, apróra vágott hagymát és kápia paprikát, egy pár perc múlva az apróra vágott paradicsomot is beletesszük.
  2. Sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott zellerzöldet, rozmaring- és kakukkfűleveleket, a petrezselyem felét, majd amikor megpárolódtak a zöldségek, az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és egy botmixerrel lepürésítjük a pörköltalapot.
  3. Az edényünket visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkemellet és combokat, meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, beleforgatjuk a szaftba, lefedjük, és puhára főzzük a húst.
  4. Amíg a pörkölt fő, elkészítjük a nokedlit: a tojást kikeverjük a vízzel, apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Amikor a tészta elválik az edény faltók, egy nokedliszaggató segítségével, lobogó, sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha kifőtt egy adag, szűrőkanállal olajozott tálba szedjük.
  5. Tálaláskor a nokedlit a tányérokba szedjük, rárakjuk a csirkehúst, meglocsoljuk a sűrű szafttal, ízlés szerint, tejföllel.

 

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.