Így lesz omlós és szaftos a tepsis csirkecomb vele sült krumplival

Ha együtt sül a hús és a köret, időt spórolunk, ráadásul tökéletesen átjárják az ételt a fűszerek.

null

Imádjuk, amikor együtt sül a hús és a köret! Időt is spórolunk az ilyen fogásokkal, ráadásul ezzel a módszerrel tökéletesen átjárják az ételt a fűszerek. Íme a tejszínes tepsis csirkecomb receptje vele sült krumplival – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

Laktató, egyszerű elkészíteni és nem kell sokáig a tűzhely mellett állni. Minden háziasszony ilyen receptekre vágyik! Ezzel a tepsis csirkecombbal a család minden tagját leveheti a lábáról.

 

A sült csirkecomb úgy az igazi, ha a bőre ropogós, de a húsa omlós. Minél hosszabb ideig pihen a hús a pácban, annál jobban átjárják a fűszerek. Legkevesebb 2 óra, legfeljebb 2 nap pácolási idővel érdemes számolni.

 

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db felső csirkecomb
  • 3 db alsó csirkecomb
  • olaj
  • bors
  • 50 dkg krumpli
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek füstölt paprika
  • kapor
  • petrezselyem
  • 2 dl fehérbor
  • 3 dl tejszín

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csirkecombot megtisztítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és beletesszük a combokat, sózzuk, borsozzuk és 5-6 percig sütjük mindkét oldalát. 
  2. A krumplit meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk és sós vízben előfőzzük.
  3. Egy tűzálló edényt kikenünk olajjal, beletesszük az elősütött combokat, köré rakjuk a krumplit.
  4. Megszórjuk lilahagymával, zúzott fokhagymával, füstölt paprikával, kaporral, petrezselyemmel, majd felöntjük fehérborral és tejszínnel.
  5. A húst fóliával lefedve 200 fokon 30 percen át, majd fólia nélkül további fél órán át sütjük.

 

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.