Imádjuk, amikor együtt sül a hús és a köret! Időt is spórolunk az ilyen fogásokkal, ráadásul ezzel a módszerrel tökéletesen átjárják az ételt a fűszerek. Íme a tejszínes tepsis csirkecomb receptje vele sült krumplival – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
Laktató, egyszerű elkészíteni és nem kell sokáig a tűzhely mellett állni. Minden háziasszony ilyen receptekre vágyik! Ezzel a tepsis csirkecombbal a család minden tagját leveheti a lábáról.
A sült csirkecomb úgy az igazi, ha a bőre ropogós, de a húsa omlós. Minél hosszabb ideig pihen a hús a pácban, annál jobban átjárják a fűszerek. Legkevesebb 2 óra, legfeljebb 2 nap pácolási idővel érdemes számolni.
HOZZÁVALÓK:
- 3 db felső csirkecomb
- 3 db alsó csirkecomb
- olaj
- só
- bors
- 50 dkg krumpli
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek füstölt paprika
- kapor
- petrezselyem
- 2 dl fehérbor
- 3 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS:
- A csirkecombot megtisztítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és beletesszük a combokat, sózzuk, borsozzuk és 5-6 percig sütjük mindkét oldalát.
- A krumplit meghámozzuk, nagyobb hasábokra vágjuk és sós vízben előfőzzük.
- Egy tűzálló edényt kikenünk olajjal, beletesszük az elősütött combokat, köré rakjuk a krumplit.
- Megszórjuk lilahagymával, zúzott fokhagymával, füstölt paprikával, kaporral, petrezselyemmel, majd felöntjük fehérborral és tejszínnel.
- A húst fóliával lefedve 200 fokon 30 percen át, majd fólia nélkül további fél órán át sütjük.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)