Így lesz igazán finom a töltött paprika

A Mindmegette sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezgetnek, amelyeket, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek.

null

Ha azt szeretné, hogy a töltött paprika igazán ízletes legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt! Csak egy pár perc plusz munka, és sokkal pikánsabb lesz az íze.

TIPP: Ha a megtöltött paprika minden oldalát kevés olívaolajon megpirítjuk, és csak után tesszük a paradicsomos mártásba, egyedi, nagyon finom ízt kap.

Elkészítése:

1. A hagymát finomra aprítjuk, majd megfonnyasztjuk az olajon a zúzott fokhagymával együtt. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és az előzőleg félig megfőzött rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.

2. A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darálthúsos-rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek). A töltött paprikákat olívaolajon megpirítuk. A maradék töltelékből gombócokat formázunk.

3. A hagymát negyedekre vágjuk, és megpirítjuk egy kevés olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsomszószt, felhúzzuk a vízzel, beletesszük a zellert, és megsózzuk, megborsozzuk.

4. Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatva kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.

5. A megpucolt és kockázott burgonyákat sós vízben megfőzzük. 

A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.