A limonádé akkor a legfinomabb, ha mi magunk készítjük el. Így ugyanis olyan gyümölcsöket, szirupokat és persze zöldségeket, fűszereket, annyi és olyan édesítőt adhatunk hozzá, amilyet és amennyit csak szeretnénk.
Ha igazán finom és különleges házi frissítőre vágyik, a Mindmegette elárulja, mit ne hagyjon ki belőle!
Akár az édesebb limonádét kedveli, akár fanyar ízvilágúval oltja szívesebben a szomját, mindig adjon hozzá egy kevés citromhéjat – tanácsolja a The Kitchn.
A citromhéjtól különlegesebb, intenzívebb lesz a limonádé íze, ráadásul az illóolajok is bekerülnek az italba, tovább növelve selymességét, édes ízét.
A Bon Appetit szerint is a legcitromosabb limonádéhoz mindenképpen kell oleo saccharum. Mielőtt megijednél, hogy valami furcsa és szokatlan összetevőről van szó, eláruljuk, hogy ez tulajdonképpen nem más, mint citrusfélék héjából cukor felhasználásával kivont olaj. Lényegében sűrű szirup állagú citromcukor. És hogy miért kell ez a limonádéba? Amellett, hogy hasznosíthatod a citrusok héját, egyúttal erőteljesebb ízt és aromát adhatsz az italnak.
A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)