A jól végzett munka örömét pedig télen érezzük majd - olvasható a Mindmegette cikkében.
- Csak friss, hibátlan, ép, érett, de ne túl érett, jó minőségű gyümölcsből készítsünk befőttet, dzsemet, lekvárt.
- Felhasználás előtt alaposan mossuk meg az alapanyagokat, és mossuk el a kellékeket is (üveg, kanalak, tetők stb.) Ha kis piszok, baktérium marad az üvegeinkben, megromlik a tartalma.
- Az üvegeket mossuk ki tiszta vízzel, öblítsük ki, és fejjel lefelé hagyjuk lecsepegni! Sose töröljük ki!
- A tető alá nem kell celofánt vagy fóliát tenni. Egy-egy tetőt több éven át használhatunk, de mindig mossuk tisztára. Felbontáskor ne feszegessük késsel, mert utána már nem jól zár!
- A tartósítás titka, hogy a lekvár a lehető leglassabban hűljön ki, ezért ha lezártuk az üvegeket, meleg helyre, szárazdunsztba tegyük, vagyis jól bugyoláljuk be pl. takarókba.
SÁRGABARACKLEKVÁR KEVÉS CUKORRAL >>>
CHIA MAGOS EPERLEKVÁR >>>
VANÍLIÁS MEGGYLEKVÁR >>>
MÁLNADZSEM >>>
A Mindmegette teljes cikke ide kattintva érhető el.
Fotók forrása: Mindmegette