Birsalmasajt tartósítószer-mentesen

Nem véletlen, hogy régóta készítik a világ számos táján, hiszen sokféle módon fogyasztható.

null

Elkészítés:

  1. A birsalmasajt elkészítéséhez a birsalmát megmossuk, meghámozzuk, felnegyedeljük és 1 liter vízben 1/2 db citrom levével puhára főzzük kb. 30 perc alatt.
  2. Ha megpuhult, leszűrjük, és kézi botmixerrel turmixolni kezdjük. Annyi vízzel pótoljuk a főzőlevéből, amennyi szükséges ahhoz, hogy sűrű, egynemű pépet kapjunk.
  3. A cukorral és fél citrom levével sűrűre főzzük, majd egy folpackkal bélelt formába tesszük hűlni 1 napra.
  4. Másnap kiborítjuk a formából egy sütőpapíros tálcára és hűvös helyen hagyjuk száradni legalább 1 hétig. Végül alufóliába csomagolva tároljuk felhasználásig.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Birsalmasajt (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.