Elkészítés:
- A birsalmasajt elkészítéséhez a birsalmát megmossuk, meghámozzuk, felnegyedeljük és 1 liter vízben 1/2 db citrom levével puhára főzzük kb. 30 perc alatt.
- Ha megpuhult, leszűrjük, és kézi botmixerrel turmixolni kezdjük. Annyi vízzel pótoljuk a főzőlevéből, amennyi szükséges ahhoz, hogy sűrű, egynemű pépet kapjunk.
- A cukorral és fél citrom levével sűrűre főzzük, majd egy folpackkal bélelt formába tesszük hűlni 1 napra.
- Másnap kiborítjuk a formából egy sütőpapíros tálcára és hűvös helyen hagyjuk száradni legalább 1 hétig. Végül alufóliába csomagolva tároljuk felhasználásig.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Birsalmasajt (Fotó: Mindmegette)