Elkészítés:
- A rántott gombához a gombák lábát óvatosan kipattinjuk a kalapból, majd a gombafejeket egy tálba tesszük, megsózzuk, és pár perecet állni hagyjuk.
- A turbópanírozáshoz vegyünk elő 3 jól záródó nagyobb dobozt - vagy 3 olyan tálat, amit egy tányérral, szinte légmentesen le tudunk zárni - és az egyikbe üssük bele a tojásokat, majd habarjuk el, a másikba öntsük a zsemlemorzsát, a harmadikba a lisztet.
- A gombafejeket először tegyük a lisztes dobozba, tegyük rá a tetőt, majd körkörös mozdulatokkal rázzuk össze a gombákat a liszttel.
- Egy csipesszel vagy egy villával pakoljuk át a gombákat a tojásos dobozba, óvatosan rázzuk össze, majd a tojással borított gombafejeket a zsemlemorzsás dobozba téve ugyanígy járunk el.
- Ahol a morzsa nem borította be egyenletesen a gombafejeket, ott kicsit korrigálunk, de garantáltan bepanírozódik minden darab.
- Egy mélyebb serpenyőben zsiradékot hevítünk, és aranybarnára sütjük benne a gombafejeket.
- A rántott gombát tartár mártással és párolt rizzsel tálaljuk.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Rántott gomba (Fotó: Mindmegette)