Rántott gomba turbópanírban

Ezzel a módszerrel pár perc alatt túllehetünk a rántott gomba készítésének legmacerásabb részén.

null

Elkészítés:

  1. A rántott gombához a gombák lábát óvatosan kipattinjuk a kalapból, majd a gombafejeket egy tálba tesszük, megsózzuk, és pár perecet állni hagyjuk.
  2. A turbópanírozáshoz vegyünk elő 3 jól záródó nagyobb dobozt - vagy 3 olyan tálat, amit egy tányérral, szinte légmentesen le tudunk zárni - és az egyikbe üssük bele a tojásokat, majd habarjuk el, a másikba öntsük a zsemlemorzsát, a harmadikba a lisztet.
  3. A gombafejeket először tegyük a lisztes dobozba, tegyük rá a tetőt, majd körkörös mozdulatokkal rázzuk össze a gombákat a liszttel.
  4. Egy csipesszel vagy egy villával pakoljuk át a gombákat a tojásos dobozba, óvatosan rázzuk össze, majd a tojással borított gombafejeket a zsemlemorzsás dobozba téve ugyanígy járunk el.
  5. Ahol a morzsa nem borította be egyenletesen a gombafejeket, ott kicsit korrigálunk, de garantáltan bepanírozódik minden darab.
  6. Egy mélyebb serpenyőben zsiradékot hevítünk, és aranybarnára sütjük benne a gombafejeket.
  7. A rántott gombát tartár mártással és párolt rizzsel tálaljuk.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Rántott gomba (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.