Így készítsen istenien finom diétás pizzát

Ennek a szuper receptnek köszönhetően már a fogyókúrázóknak sem kell lemondaniuk a friss és ropogós pizzáról.

null

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A karfiolt lereszeljük, a mikróba tesszük kb. 7-8 percre, hogy jól kiszáradjon, majd hagyjuk kihűlni. Közben összekeverjük a tészta többi hozzávalóját.

2. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a parmezánt, végül a már kihűlt és lereszelt karfiolt.
3. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egyenletesen eloszlatjuk, majd előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
4. A paradicsomos szószhoz, a finomra vágott hagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a paradicsompürét, a sót és a borsot.

5. Az egészet lepirítjuk, majd felöntjük egy kis vízzel, és felforraljuk. Ha nagyon savanyú lenne, akkor ízlés szerint cukrozzuk, majd a pizzára kenve, egyenletesen eloszlatjuk.
6. Megszórjuk sajttal, rátesszük a félbevágott koktélparadicsomokat és a friss bazsalikomot majd további 15 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Az eredeti cikk Diétás pizza címen érhető el a Mindmegette.hu oldalon.

Borítókép: illusztráció (Fotó: PEXELS)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.