Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A karfiolt lereszeljük, a mikróba tesszük kb. 7-8 percre, hogy jól kiszáradjon, majd hagyjuk kihűlni. Közben összekeverjük a tészta többi hozzávalóját.
2. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a parmezánt, végül a már kihűlt és lereszelt karfiolt.
3. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egyenletesen eloszlatjuk, majd előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
4. A paradicsomos szószhoz, a finomra vágott hagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a paradicsompürét, a sót és a borsot.
5. Az egészet lepirítjuk, majd felöntjük egy kis vízzel, és felforraljuk. Ha nagyon savanyú lenne, akkor ízlés szerint cukrozzuk, majd a pizzára kenve, egyenletesen eloszlatjuk.
6. Megszórjuk sajttal, rátesszük a félbevágott koktélparadicsomokat és a friss bazsalikomot majd további 15 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
Az eredeti cikk Diétás pizza címen érhető el a Mindmegette.hu oldalon.
Borítókép: illusztráció (Fotó: PEXELS)