Krumplis-sajtos-bacönös egytál

A rakott krumpli az első ételek egyike, amivel egy kezdő szakács próbálkozik. Könnyű sikereket elérni vele, hiszen meglehetősen egyszerű az elkészítése.

null

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A krumplit meghámozzuk, majd félpuhára főzzük sós vízben. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük.
     
  2. A bacont felaprítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, és összezúzzuk. A gombát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
     
  3. A bacont száraz serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, fél percig pirítjuk. Belekeverjük a gombát, és puhára pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, néhány percig főzzük. Sózzuk és borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajt felét és a felaprított snidlinget.
     
  4. A felezett krumplikat elrendezzük egy tűzálló tálban. Meglocsoljuk a tejszínes mártással, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal, végül az egészet 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor friss rozmaringgal díszíthetjük.

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Krumplis-sajtos-bacönös egytál (Fotó: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.