ELKÉSZÍTÉS:
- A krumplit meghámozzuk, majd félpuhára főzzük sós vízben. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük.
- A bacont felaprítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, és összezúzzuk. A gombát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
- A bacont száraz serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, fél percig pirítjuk. Belekeverjük a gombát, és puhára pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, néhány percig főzzük. Sózzuk és borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajt felét és a felaprított snidlinget.
- A felezett krumplikat elrendezzük egy tűzálló tálban. Meglocsoljuk a tejszínes mártással, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal, végül az egészet 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor friss rozmaringgal díszíthetjük.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Krumplis-sajtos-bacönös egytál (Fotó: Mindmegette.hu)