A fagyasztott zöldborsót langyos vízzel átöblítjük, és a felforrósított vajon félpuhára pároljuk. Megszórjuk a liszttel, és kissé lepirítjuk.
Felöntjük a hideg tejjel, megsózzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és 10 perc alatt készre főzzük.
A főzelék mellé kiválóan illik egy kis fasírt feltétnek, ennek a receptjét is közölte a mindmegette.hu.
A bögrés fasírtgolyó elkészítéséhez a darált húst tálba tesszük. Villával szét nyomkodjuk. Hozzáadjuk az őrölt paprikát, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és vöröshagymát, a préselt fokhagymát. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, az olajat és végül a tojásokat is.
Alaposan összedolgozzuk. Ezután nagyjából 3 centi átmérőjű golyókat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a fasírtgolyókat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Borítókép: illusztráció (Forrás: mindemegette.hu)