A sütőt előmelegítjük 170 fokra, közben két gáztepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt teszünk. A leveles tésztát két részre vágjuk, majd kinyújtjuk őket 2 mm vastagságúra – kezdte a finomság elkészítésének módját a mindmegette.hu.
A kinyújtott levelestészta-lapokat óvatosan a szilikonos sütőpapírral borított tepsi hátára tesszük, és megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjanak fel. A tepsiket a tésztával együtt az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt zsemleszínűre sütjük.
Rácsra téve a kisült lapokat hagyjuk kihűlni, majd óvatosan egyforma méretűre vágjuk őket. Míg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. Ehhez különválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A tojások fehérjét 5 dkg cukorral gőz fölött fényesre verjük. Addig hagyjuk a gőz fölött, amíg nem keverjük majd a sárga krémhez. A tejet egy lábasban langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a vaníliát.
A tojássárgájákhoz hozzáadjuk a cukrot és a lisztet, csomómentesre keverjük, majd egy kevés tejet is belecsorgatunk. A tojásos masszát a lábasban lévő többi tejhez öntjük, és folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg besűrűsödik. Megvárjuk míg langyosra hűl, aztán óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
A krémet még langyosan az egyik tésztalapra öntjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém. A másik tésztalapot bevonjuk karamellmázzal. Ehhez a cukrot, a tejet és a kávét egy kis lábasba tesszük, majd folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg a cukor teljesen elolvad. Ekkor hozzáadjuk a vajat is, és sűrűre főzzük.
Gyorsan elterítjük a tésztalapon a mázat. Megvárjuk, míg megszilárdul, majd a mázas lapot egyforma négyzetekre vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a hűtőből kivett sárga krémes sütemény tetejére kenjük, és a felvágott karamellmázas tésztanégyzetekkel szorosan kirakosgatjuk. Vízbe mártott éles késsel szeleteljük.
Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)