Minden jó benne van: babos-csülkös káposztaleves

Egy tartalmas leves, amely akár főételnek is megteszi.

null

A babot előző este beáztatjuk, majd közvetlenül főzés előtt leöntjük róla a vizet. A füstölt csülköt (nyers) kisebb kockákra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. 

A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A savanyú káposzta levét kinyomkodjuk, majd ízlés szerint felvágjuk. A mindmegette.hu-val a receptet megosztó gasztroblogger elárulta, a leveleket kisebb darabokra szokta vágni, hogy ne legyenek olyan hosszú káposztaszálak. 

Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpároljuk. 

Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, pár percig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel. 

Ezután beletesszük a felkockázott füstölt csülköt, a babérlevelet, a borókabogyót, az ételízesítőt, a Piros Aranyat, és félpuhára főzzük. 

Amikor a csülök félpuhára főtt, hozzáadjuk a babot, megsózzuk, és tovább főzzük, majd amikor a bab már félig megpuhult, hozzáadjuk a savanyú káposztát is, és készre főzzük a levest.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.