A babot előző este beáztatjuk, majd közvetlenül főzés előtt leöntjük róla a vizet. A füstölt csülköt (nyers) kisebb kockákra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A savanyú káposzta levét kinyomkodjuk, majd ízlés szerint felvágjuk. A mindmegette.hu-val a receptet megosztó gasztroblogger elárulta, a leveleket kisebb darabokra szokta vágni, hogy ne legyenek olyan hosszú káposztaszálak.
Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, pár percig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel.
Ezután beletesszük a felkockázott füstölt csülköt, a babérlevelet, a borókabogyót, az ételízesítőt, a Piros Aranyat, és félpuhára főzzük.
Amikor a csülök félpuhára főtt, hozzáadjuk a babot, megsózzuk, és tovább főzzük, majd amikor a bab már félig megpuhult, hozzáadjuk a savanyú káposztát is, és készre főzzük a levest.
Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)