A káposztasaláta kiváló a sült húsok, hamburgerek és grillételek mellé is, érdemes elkészíteni egy jó nagy adagot, ugyanis nincs az a mennyiség, ami nem fogy el. A káposztasalátát ugyanis mindenki szereti: van, aki majonézesen, van, aki savanyítva, és vannak, akik forrázva. És akkor az eredeti amerikai coleslaw receptet még nem is említettük. A legjobb káposztasaláta recepteket gyűjtöttük össze – olvasható a Mindmegette cikkében.
- Először megmossuk a zöldségeket, majd a sárgarépát meghámozzuk. Ezután egy mélyebb tálba reszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk a kétféle káposztával és a hagymával együtt. Megsózzuk, alaposan összeforgatjuk, aztán félretesszük.
- Az öntethez a tejfölt összekeverjük a majonézzel, közben hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet, egy kevés sót, borsot és a cukrot. Ezután ráöntjük a salátára, jól összeforgatjuk, aztán néhány órára a hűtőbe tesszük.
- Az amerikai káposztasaláta kiváló kísérője minden grillezett vagy roston sült húsnak vagy halnak, illetve sajtnak.