A tejszínes fokhagymakrémleveshez a fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük a fél liter alaplével (szükség esetén leveskockából is csinálhatjuk) – írta a Mindmegette.hu.
Fehér borssal és sóval ízesítjük. Jól átforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt, végül keverőgéppel pépesítjük. Tálaláskor reszelt sajttal, pirított zsemlekockával kínáljuk – írta a Mindmegette.hu.
HOZZÁVALÓK
- 6 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olaj
- 2 ek liszt
- 6 d lalaplé
- fehér bors
- só
- 2 dl tejszín
- A tálaláshoz:
- sajt
- pirított zsemlekocka
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)