- A dióhabos lekváros linzer tésztájához lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a tojássárgáját és a citromlevet összegyúrjuk, a fagyasztóba tesszük 15 percre, majd 3 mm-esre nyújtjuk, cakkos szélű szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, s ezeket egy nagyobb, sütőpapírral borított sütőlemzere sorakoztatjuk – olvasható a Mindmegette cikkében.
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd szintén habverővel hozzákeverjük a lekvárt és a darált diót.
- A habot a 20 db cakkos linzerre tesszük úgy, hogy teljesen ne fedje a linzer alapot, mert sütés közben elterül a hab.
- A közepére egy tk lekvárt pöttyintünk, és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
- A megmaradt tésztából sima linzerkarikákat sütünk úgy, hogy a kiszaggatott korongok felének közepére kisebb lyukat ütünk, és baracklekvárral összeragasztjuk mindegyiket egy-egy teli darabbal.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)