A téli időszakban egyre jobban vágyik az ember egy nagy tál forró, tartalmas levesre, ami a testet és a lelket is átmelegíti. Ilyenkor extrán jól esik egy tányér gőzölgő finomság, főleg, ha hús és sok-sok zöldség is van benne.
Az orosz konyha egyik legnépszerűbb levese, a szoljanka kenyérrel vagy pogácsával tálalva ráadásul olyan kiadós, hogy akár főételként is fogyaszthatjuk, hiszen egy palacsintával vagy túrógombóccal kiegészítve tökéletesen eltelít. Próbáljátok ki, isteni finom!
A SZOLJANKA LEVES HOZZÁVALÓI:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db karalábé
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 fej káposzta
- 10 dkg csemegeuborka
- 6 dkg olajbogyó
- 1 tk kapribogyó
- 1 ek zsír
- só
- bors
- 50 dkg marha gulyáshús
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 tk pirospaprika
- 25 dkg füstölt tarja
- 2-3 dl alaplé
- 20 dkg gomba
- 2 pár virsli
- 1 db citrom
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1/2 csokor friss kapor
- 20 dkg tejföl
Az elkészítéséről IDE KATTINTVA nézhet meg videót.
Borítókép: szoljanka leves (Fotó: mindmegette.hu)