Így készül az oroszok extra kiadós, melengető levese, a szoljanka

A szoljanka az oroszok nagyon tartalmas, húsos-zöldséges, savanykás levese. Bográcsban is készülhet, de fazékban főzve is mennyei. Friss kenyérrel vagy omlós pogácsával fogyasztva főételként is megállja a helyét. Mutatjuk, hogyan készül!

null

A téli időszakban egyre jobban vágyik az ember egy nagy tál forró, tartalmas levesre, ami a testet és a lelket is átmelegíti. Ilyenkor extrán jól esik egy tányér gőzölgő finomság, főleg, ha hús és sok-sok zöldség is van benne.

Az orosz konyha egyik legnépszerűbb levese, a szoljanka kenyérrel vagy pogácsával tálalva ráadásul olyan kiadós, hogy akár főételként is fogyaszthatjuk, hiszen egy palacsintával vagy túrógombóccal kiegészítve tökéletesen eltelít. Próbáljátok ki, isteni finom!

A SZOLJANKA LEVES HOZZÁVALÓI:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db karalábé
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 fej káposzta
  • 10 dkg csemegeuborka
  • 6 dkg olajbogyó
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 ek zsír
  • bors
  • 50 dkg marha gulyáshús
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 2 tk pirospaprika
  • 25 dkg füstölt tarja
  • 2-3 dl alaplé
  • 20 dkg gomba
  • 2 pár virsli
  • 1 db citrom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor friss kapor
  • 20 dkg tejföl

Az elkészítéséről IDE KATTINTVA nézhet meg videót.

Borítókép: szoljanka leves (Fotó: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.