Mézeskalács, ahogy Nyári Dia készíti

Ezt a receptet mindenképpen kóstolja meg!

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A mézeskalács elkészítéséhez egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát.
  2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel egynemű tésztát gyúrunk belőle.
  3. A mézeskalács tésztáját liszttel alaposan megszórt deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd karácsonyi formákat szaggatunk belőle.
  4. A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Tartós sütemény, lezárt dobozban hetekig puha marad. Ízlés szerint cukormázzal dekoráljuk.

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Fotó és recept: VIASAT3/Ide süss! – Ünnepi kihívás – Labancz Viktória 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.