ELKÉSZÍTÉS
- A mézeskalács elkészítéséhez egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát.
- Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel egynemű tésztát gyúrunk belőle.
- A mézeskalács tésztáját liszttel alaposan megszórt deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd karácsonyi formákat szaggatunk belőle.
- A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Tartós sütemény, lezárt dobozban hetekig puha marad. Ízlés szerint cukormázzal dekoráljuk.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Fotó és recept: VIASAT3/Ide süss! – Ünnepi kihívás – Labancz Viktória