ELKÉSZÍTÉS
- A megmosott burgonyát héjastól puhára főzzük.
- A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zellerszárat meghámozzuk hámozóval, elfelezzük és ezt is apróra vágjuk.
- Keverőtálba öntjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, megfűszerezzük kevés sóval, cukorral, borssal és jó alaposan összekeverjük.
- A főtt burgonyát lehűtjük hideg vízzel, meghámozzuk és karikára vágjuk.
- Egy salátástálba rakjuk, finoman megsózzuk, hozzáadjuk a hagymát és a zellert, meglocsoljuk az öntettel és finom mozdulatokkal alaposan összekeverjük, vigyázva, hogy minél kevésbé törjük össze a krumpli. Letakarva hűtőbe tesszük minimum 2 órára. Sültek mellé fogyasztjuk.
Még több karácsonyi receptet IDE KATTINTVA talál.
Borítókép: krumplisaláta (Forrás: mindmegette.hu)