Újított karácsonyi klasszikus: majonézes zelleres burgonyasaláta

Egyszerűt, finomat, gyorsan.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A megmosott burgonyát héjastól puhára főzzük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zellerszárat meghámozzuk hámozóval, elfelezzük és ezt is apróra vágjuk.
  3. Keverőtálba öntjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet, megfűszerezzük kevés sóval, cukorral, borssal és jó alaposan összekeverjük.
  4. A főtt burgonyát lehűtjük hideg vízzel, meghámozzuk és karikára vágjuk.
  5. Egy salátástálba rakjuk, finoman megsózzuk, hozzáadjuk a hagymát és a zellert, meglocsoljuk az öntettel és finom mozdulatokkal alaposan összekeverjük, vigyázva, hogy minél kevésbé törjük össze a krumpli. Letakarva hűtőbe tesszük minimum 2 órára. Sültek mellé fogyasztjuk.

Még több karácsonyi receptet IDE KATTINTVA talál.

Borítókép: krumplisaláta (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.