Aranyló fácánleves

Az egyik legfinomabb vadétel.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A zöldségeket, a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt feldaraboljuk, megmossuk. Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a fácánt, és felöntjük hideg vízzel. Feltesszük lassú tűzön főni.
  2. Ha felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk az aprított zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk lassú tűzön tovább főzzük, hogy éppen csak gyöngyözzön. Így lesz aranylóan sárga, és tiszta a húsleves. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul (a fácán korától függően ez kb. 1,5-2 óra).
  3. Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levest, és cérnametélttel befőzzük. Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket, és főtt fácánhúst is.

Több részletet IDE KATTINTVA talál.

Borítókép: fácánleves (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.