ELKÉSZÍTÉS
- A zöldségeket, a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt feldaraboljuk, megmossuk. Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a fácánt, és felöntjük hideg vízzel. Feltesszük lassú tűzön főni.
- Ha felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk az aprított zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk lassú tűzön tovább főzzük, hogy éppen csak gyöngyözzön. Így lesz aranylóan sárga, és tiszta a húsleves. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul (a fácán korától függően ez kb. 1,5-2 óra).
- Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levest, és cérnametélttel befőzzük. Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket, és főtt fácánhúst is.
Több részletet IDE KATTINTVA talál.
Borítókép: fácánleves (Forrás: mindmegette.hu)