Kelt szilvás pite

Könnyed gyümölcsös desszert.

null
  1. Az élesztőt egy kevés meglangyosított tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk. Letakarva a duplájára kelesztük – olvasható a Mindmegette cikkében.
  2. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a kristálycukrot. A megkelt tésztát deszkán kinyújtjuk, óvatosan hozzáadjuk a cukros vajat, a tojást, 1 csipet sót, és addig gyúrjuk, amíg elválik a deszkától. Letakarjuk, és ismét a duplájára kelesztjük.
  3. A megmosott szilvát kimagozzuk, negyedekre vágjuk. A tésztát 2-3 cm vastagra kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Elrendezzük rajta a szilvát, megszórjuk fahéjas porcukorral, mandulával, és 200 fokon 40 percig sütjük.
  4. A habhoz a mascarponét a mézzel összekeverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, majd beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tejszínt. A langyosra hűlt pitét felszeletelve, a lehűtött mascarponés habbal tálaljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.