- Az élesztőt egy kevés meglangyosított tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk. Letakarva a duplájára kelesztük – olvasható a Mindmegette cikkében.
- A vajat megolvasztjuk, beletesszük a kristálycukrot. A megkelt tésztát deszkán kinyújtjuk, óvatosan hozzáadjuk a cukros vajat, a tojást, 1 csipet sót, és addig gyúrjuk, amíg elválik a deszkától. Letakarjuk, és ismét a duplájára kelesztjük.
- A megmosott szilvát kimagozzuk, negyedekre vágjuk. A tésztát 2-3 cm vastagra kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Elrendezzük rajta a szilvát, megszórjuk fahéjas porcukorral, mandulával, és 200 fokon 40 percig sütjük.
- A habhoz a mascarponét a mézzel összekeverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, majd beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tejszínt. A langyosra hűlt pitét felszeletelve, a lehűtött mascarponés habbal tálaljuk.