- A vöröshagymát felaprítjuk, a lecsókolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig megtisztítjuk, felkockázzuk. Ne túl kicsire, nehogy hamar szétfőjön – olvasható a Mindmegette cikkében.
- Miután egy közepes lábasban felforrósítottuk az olajat, beledobjuk az aprított hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután a fazekat lehúzzuk a tűzről annyi időre, míg hozzáadjuk és alaposan elkeverjük a pirospaprikát.
- A krumplit és az átnyomott fokhagymát is hozzáadjuk, majd ízlés szerint sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük. Ezután felöntjük annyi meleg vízzel, hogy éppen vagy ne lepje el teljesen a krumplit. Közepes lángon, lefedve főzzük.
- Amikor a burgonya már majdnem megpuhult, beledobjuk a lecsókolbászt is, és készre főzzük.