- A kekszet késes aprítóba tesszük, és finom morzsásra törjük. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, majd egy magas falú formába nyomkodjuk a kekszes alapot. Ezután hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet – olvasható a Mindmegette cikkében.
- Elkeverjük a mascarponét a cukorral és a vaníliával. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a mascarponekrémhez forgatjuk. Az őszibarackokat félbe vágjuk, meghámozzuk és kimagozzuk. Fél darabot vékonyan felszeletelünk, és félretesszük a díszítéshez. A többit botmixerrel pürésítsük. A zselatinlapot annyi hideg vízbe áztatjuk, amennyi éppen ellepi. Amikor megpuhult, kinyomkodjuk, egy kisebb lábasba tesszük 4-5 ek barackpürével együtt, és kissé felmelegítjük, hogy a zselatin felolvadjon. Ezután a mascarponés krémhez adjuk, és alaposan összekeverjük.
- A behűtött kekszalapra simítjuk a tejszínes krém felét, és hűtőbe tesszük kb. 15 percre. A maradék krémhez hozzákeverjük a gyümölcspürét, majd ezt is a formába öntjük. A félretett barackszeletekkel díszítjük a süteményt, végül tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mindmegette)