ELKÉSZÍTÉS
- A krumplifőzelék elkészítéséhez a krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, borssal ízesítjük, valamint hozzáadunk 1-2 babérlevelet és fokhagymát, majd fedő alatt puhára főzzük.
- Ha a krumpli megfőtt, elkészítjük a rántást. Az olajon halványsárgára pirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Egy kevés hideg vízzel simára keverjük, és hozzáadjuk a főzelékhez. Végül elkeverjük benne a tejfölt is, és összeforraljuk.
- A fasírthoz a darált húst összegyúrjuk a tejben eláztatott zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti pirospaprikával, sóval és borssal. A húskeverékből gombócokat formázunk és forró zsiradékban kisütjük.
Az eredeti receptet IDE KATTINTVA olvashatja!
Borítókép: krumplifőzelék fasírttal (Forrás: mindmegette.hu)