Borsóleves óriásnokedlivel

A borsóleves elkészítéséhez a sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk.

null

A borsóleves elkészítéséhez a sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk. A karalábét és a krumplit meghámozzuk, és kisebb kockára daraboljuk. 

A zöldségeket a felforrósított olajon elkezdjük párolni, hagyjuk kicsit karamellizálódni. Amikor kis színt kapnak, hozzáadjuk a zöldborsót, és néhány percig együtt pároljuk. Megszórjuk liszttel és őrölt paprikával, majd felöntjük a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ameddig fő a borsóleves, elkészítjük a nokedlit. 

A lisztet simára keverjük a vajjal, a tojással, a sóval és a vízzel. Keményebb állagúra készítjük a tésztát. Amikor a zöldségek átpuhultak, a nokedlit egy deszkáról késsel a levesbe szaggatjuk, és kb. 4 percig főzzük – írta a Mindmegette.hu.

HOZZÁVALÓK:

A borsóleveshez:

 

A nokedlihez:


 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.