A borsóleves elkészítéséhez a sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk. A karalábét és a krumplit meghámozzuk, és kisebb kockára daraboljuk.
A zöldségeket a felforrósított olajon elkezdjük párolni, hagyjuk kicsit karamellizálódni. Amikor kis színt kapnak, hozzáadjuk a zöldborsót, és néhány percig együtt pároljuk. Megszórjuk liszttel és őrölt paprikával, majd felöntjük a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ameddig fő a borsóleves, elkészítjük a nokedlit.
A lisztet simára keverjük a vajjal, a tojással, a sóval és a vízzel. Keményebb állagúra készítjük a tésztát. Amikor a zöldségek átpuhultak, a nokedlit egy deszkáról késsel a levesbe szaggatjuk, és kb. 4 percig főzzük – írta a Mindmegette.hu.
HOZZÁVALÓK:
A borsóleveshez:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db karalábé
- 2 db krumpli
- olaj
- 30 dkg zöldborsó
- 1 ek liszt
- őrölt pirospaprika
- 2 l víz
- só
- bors
A nokedlihez:
Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)